top of page

ΠΟΣΟ ΣΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΡΕ ΑΡΗ..

Όταν άγγιξε αυτή η κατάρα την κοινωνία αρχές Μαρτίου είχαμε κρατήσει μια στάση , μια στάση απέναντι στους ευάλωτους , μια στάση απέναντι στην 3η ηλικία που κινδύνευε και συνεχίζει και κινδυνεύει... Ένας άνθρωπος ευάλωτος να κινδυνεύει σε αυτήν την κοινωνία για κάποιον λόγο , ένας άνθρωπος ευάλωτος από οποιαδήποτε έννοια ζωής αν υπάρχει θα είμαστε δίπλα του και θα προσπαθήσουμε και να τον προστατέψουμε και να τον γεμίσουμε δύναμη και θα μιλήσουμε με τα ίδια λόγια που μιλούσαμε και τότε... χαμογελάστε στους παππούδες , χαμογελάστε στις γιαγιάδες δεν έχουνε να φοβηθούν τίποτα... θα το περάσουμε όλοι μαζί , θα προσπαθήσουμε να τους γεμίσουμε δύναμη και ελπίδα ότι θα είναι και αύριο εδώ για να αγκαλιάσουν και να παίξουν με τα εγγόνια τους.

Είχαμε δημιουργήσει μια ομάδα εθελοντών με παιδιά μικρά σε ηλικία υγιή που είναι διευθετημένα να μείνουν κλεισμένοι μέσα στα νοσοκομεία , να κοιμηθούν στους διάδρομους και στα υπόγεια και να βοηθήσουν τους γιατρούς και τους νοσοκόμους χωρίς να μεταφέρουν αυτήν την κατάρα στα σπίτια τους.... Επειδή η πόλη βάλετε το ίδιο ισχύει και σήμερα... τα δυο άκρα τις κοινωνίας είναι ευάλωτα... ευάλωτο είναι το παιδάκι (όχι από τον ιό γιατί είναι μικρό)άλλα από την απώλεια του παππού και του μπαμπά , όπως και η τρίτη ηλικία... Τα παιδιά και οι μεγάλοι κινδυνεύουν για διαφορετικούς λόγους...

Από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα "τα πρέπει" της κοινωνίας για την αντιμετώπιση αυτής της κατάρας αλλάζουν κατά προτίμηση και κατά συμφέροντα , δεν θα μπούμε στο παιχνιδάκι ποιους και γιατί εξυπηρετεί , ποιοι αισθάνονται μελλοθάνατοι και ποιοι αισθάνονται οικονομικά μελλοθάνατοι στο να τα ταΐσουν τις οικογένειες τους... Άμα μπούμε σε αυτό το τρυπάκι θα δημιουργηθεί η έννοια τις αδικίας , θα δημιουργηθεί νεύρο στο μυαλό και θα απαξιωθεί το βλέμμα του πάππου , της γιαγιάς και κάθε ευάλωτου , θα ανέβουν οι τόνοι για λάθος χειρισμούς και οι έννοια τις αντίδρασης θα σκεπάσει την έννοια της αλληλεγγύης.

Όταν σταματάμε με την μηχανή στο φανάρι και μέσα από το κράνος βλέπουμε ένα παιδάκι ταλαιπωρημένο να απλώνει το χέρι και να ζητάει βοήθεια η θα σκεφτείς ότι από πίσω του κρύβεται ένας μηχανισμός που εκμεταλλεύεται τον πόνο και θα το προσπεράσεις η θα βάλεις το χέρι στην τσέπη να πιάσεις ένα από τα κέρματα που σου έχουνε μείνει και να το δώσεις στο χεράκι... απλά για να είσαι εντάξει με την συνείδηση σου ότι στην περίπτωση που ήταν πραγματικό ήμουν εκεί και βοήθησα από το υστέρημα μου... σε διαφορετική περίπτωση χαλάλι τους .... Εγώ με την πάρτη μου είμαι εντάξει... (αυτό σαν έννοια συμπεριφοράς και τρόπου σκέψης που δεν θα αλλάξει από την μεριά την δικιά μας).

Αυτός ο κίνδυνος ακούμπησε και το ποδόσφαιρο σαν κομμάτι της κοινωνίας... Η επίπτωση του ιού στο ποδόσφαιρο δεν είναι αναλόγως σε ποια διοργάνωση ανήκει , δεν γίνεται την Πέμπτη στην άλλη γειτονιά να υπάρχει ποδόσφαιρο και στην δικιά μας όχι , δεν κινδυνεύει περισσότερο το ποδόσφαιρο στο Χαριλάου επειδή ανήκει στην Ελληνική διοργάνωση , επειδή ανήκει στο Ελληνικό κράτος και είναι ατρόμητο το ποδόσφαιρο 2 τετράγωνα πιο πάνω επειδή ανήκει σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση... Μιλάμε για παίκτες του ΑΡΗ που ειδικά τις 15 τελευταίες μέρες έχουν κάνει πάνω από 6 φορές τεστ και για τους παίκτες τις αεκ που επειδή συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση άρα και σε αυτούς τα τεστ είναι επαναλαμβανόμενα.

Μην μας δίνετε το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι εκμεταλλεύεστε την έννοια του κινδύνου στην κοινωνία για να εξυπηρετήσετε δολοπλοκίες και τεχνάσματα γύρω από αυτό... Το έχετε κάνει κατ' επανάληψη τα τελευταία χρόνια , έχετε κάνει το ποδόσφαιρο ένα μπαλάκι μικρο πολιτικών συμφερόντων και οικονομικών συμφερόντων γιατί ο κόσμος πραγματικά το λατρεύει από αιώνες πριν όταν κυλούσε η μπάλα στις λάσπες με κέρδος ένα στραγάλι για την νίκη.

Ο ΑΡΗΣ πέρυσι τον Μάρτιο έπαιξε πρώτο ημιτελικό στο ΟΑΚΑ με κόσμο και δεύτερο παιχνίδι στο Χαριλάου κεκλεισμένων των θυρών με την έννοια του κινδύνου της κοινωνίας , το αποδεχτήκαμε όπως και το αποτέλεσμα... ΦΕΤΟΣ δώστε μας να καταλάβουμε έναν λόγο που δεν μπορεί να γίνει το παιχνίδι στο Χαριλάου , σε ένα άδειο γήπεδο , σε μια άδεια πόλη με 2 αποστολές ομάδων χιλιο τεσταρισμένες που δεν κινδυνεύει κανένας από κανέναν... και αναφερόμαστε στην Ελληνική πολιτεία και στους θεσμούς που αποφασίζουν... Βρείτε μας έναν λόγο που κινδυνεύει το Ελληνικό το ποδόσφαιρο , έναν λόγο που κινδυνεύουν οι αθλητές και οι αποστολές και θα βγάλουμε το χασπί μας ... ΕΝΑΝ ... ΕΝΑΝ κυριολεκτικό λόγο..

Κύριε Χαρδαλιά , κύριοι λοιμωξιολόγοι και εσείς που αποφασίζετε κάθε μέρα 18:00 ώρα το απόγευμα για το πως θα προστατέψετε την Ελληνική κοινωνία πείτε μας έναν λόγο που μπορούν σε αυτήν την πόλη να γίνουν Ευρωπαϊκά παιχνίδια (και καλά θα κάνουν και θα γίνουν ) και έναν λόγο που με τους ίδιους κανόνες δεν μπορεί να γίνει το παιχνίδι στο Χαριλάου.

Κύριε Χαρδαλιά δεν μας ενδιαφέρει τι ομάδα υποστηρίζεις και καλά κάνεις και την υποστηρίζεις , μην δίνεις δικαίωμα για δεύτερες σκέψεις γιατί από κάτι τέτοιες βλακείες για δεύτερες σκέψεις θα απαξιωθεί η έννοια που προστατεύεις είτε για ηλικιωμένους , είτε για παιδιά , είτε για οικονομικά εξαθλιωμένους ... Μην βάζετε τριπάκια μικρο συμφερόντων που μπορούν να απαξιώσουν όλα τα προηγούμενα.

Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ δεν κρύφτηκε ποτέ , ούτε η ομάδα του ΑΡΗ πίσω από δικαιολογίες για να μην είναι εκεί όταν αυτός ο σύλλογος έπρεπε να παίξει ποδόσφαιρο ... Το έχουμε σαν οπαδική κουλτούρα και νοοτροπία εμείς σαν οπαδοί αυτής της ομάδας... Ποτέ δεν βρήκαμε δικαιολογία , ποτέ δεν κρυφτήκαμε πίσω από δικαιολογίες για να μην είμαστε εκεί που έπρεπε να είμαστε όταν παίζει η ομάδα μας .... Δεν έχουμε ακυρώσει ποτέ οπαδική εκδρομή αναλόγως σε ποια έδρα παίζουμε και το πόσοι θα είμαστε και το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην έδρα που παίζουμε.... ΑΠΕΙΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ... το πουλμανάκι έφευγε και πήγαινε σε όλες τις έδρες όπου μπορούσε και όπου επιτρεπόταν να πάει με οποιοδήποτε κόστος και οποιοδήποτε τίμημα ... ΑΠΕΙΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ που και το βαγονάκι στο τρένο γέμιζε το κουπέ για να κατέβει αρκεί να είναι εκεί για να υποστηρίξει την ομάδα του είτε είμαστε μια κουτσουλιά και μια κουκκίδα σε ένα πέταλο , είτε ήμασταν χιλιάδες σαν τα τσαμπιά με τα σταφύλια για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ δεν κρύφτηκε ποτέ , δεν είχε την ανάγκη να είναι χιλιάδες για να πάει κάπου πήγε και κουτσουλιά στην Μυτιλήνη με τον γαύρο, και κουτσουλιά στον Πύργο, και στον τάφο του ινδού , και στην λεωφόρο , και στην Φιλαδέλφεια και στο οακα...

Σαν οπαδοί έχουμε μια κουλτούρα με το οποιοδήποτε τίμημα και χωρίς καμιά καβάτζα να είμαστε εκεί... Μπορούσαμε την δεκαετία του 80' να είχαμε κρυφτεί πίσω απο δικαιολογίες και από καταστάσεις και να μην είμαστε στον τελικό στο Ειρήνης και Φιλίας με την αεκ στο μπάσκετ όταν το προηγούμενο βράδυ μας είπαν οτι η κατάσταση στην Αθήνα είναι τεταμένη γιατί είχαν προηγηθεί επεισόδια στην Φιλαδέλφεια στο αεκ - ηρακλης με τους μπάτσους , υπάρχει μια γενική αναταραχή και ένα κλίμα οξυμένο στην Αθήνα η αστυνομία δεν σας απαγορεύει να πάτε αλλά δεν εγγυάται τίποτα... Τα τέσσερα λεωφορεία τα ακύρωσε το τουριστικό γραφείο στο παρά-ένα δευτερόλεπτο φοβούμενοι υλικές ζημίες αλλά παρόλα αυτά αποφασίσαμε να φύγουμε το βράδυ από τον σταθμό με το τρενάκι μόνοι μας χωρίς συνοδείες χωρίς τίποτα και όταν φτάσαμε σταθμό Λαρίσης δεν σπάσαμε το περίπτερο για να έρθουν οι μπάτσοι να μας πάρουν συνοδεία... πήραμε μόνοι μας τον ηλεκτρικό και ήμασταν μόνοι μας έξω από το γήπεδο ... Αλλα ήμασταν ΕΚΕΙ... χωρίς να σκεφτούμε τι είναι το σωστό και τι όχι , χωρίς να κρυφτούμε πίσω απο δικαιολογίες για να λακίσουμε , ήμασταν ΕΚΕΙ , όπως ήμασταν μόνοι μας εκεί και την πρώτη αγωνιστική στο οακα με τον παναθηναϊκό όταν είχαν απεργία οι ποδοσφαιριστές ... πάλι ήμασταν εκεί , ήμασταν ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ στο οακα στο 1-1 με τον Εστρεχαζι , όπως όταν ήμασταν μόνοι μας στο Καραΐσκάκη, και στην Λεωφόρο και στον Τάφο του Ινδου .... Ποτέ δεν ζυγίσαμε καταστάσεις , ποτέ δεν ψάξαμε δικαιολογίες , ποτέ δεν καβατζωθήκαμε πίσω από προστασίες , δεν κρυφτήκαμε στην Εθνική οδό όταν οι γαύροι ανεβαίνανε 150 πούλμαν στην τούμπα και μας παρακαλούσαν οι μπάτσοι να μας πάνε από παράδρομο και να μας κρύψουν στα πάρκινγκ .... δεν το δεχτήκαμε και είπαμε αυτός είναι ο δρόμος και θα τον περπατήσουμε με όποιο τίμημα... Δεν κρυφτήκαμε στην Μυτιλήνη , δεν κρυφτήκαμε στον Πύργο δεν κρυφτήκαμε πουθενά και δεν θα κρυφτούμε ποτέ.... Ούτε πίσω από καβάτζες , ούτε πίσω απο δικαιολογίες και ούτε πίσω απο οπαδικές συντεχνίες... ΑΥΤΟ έχουμε την απαίτηση να κάνει και η ομάδα ... Αν σέβεται η αεκ τον εαυτό της και το ποδόσφαιρο να έρθει να παίξει στο Χαριλαου διαφορετικά να πάμε εμείς να παίξουμε στο ΟΑΚΑ ... ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΕΔΡΕΣ να κατέβει ο ΑΡΗΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ... Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα , όπως δεν έχει φοβηθεί τίποτα και ποτέ ο ΛΑΟΣ που υποστηρίζει αυτήν την ομάδα... το big 1 , big 2 , big 3 Και big 4 δεν το κάνουν τα λεφτά του προέδρου αλλά το DNA του λαού και το συλλόγου .... Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα όπως δεν φοβήθηκε ποτέ αυτός ο κόσμος τίποτα , κατεβείτε γιατί σέβεστε τον σύλλογο , τον ΛΑΟ ΤΟΥ και το ποδόσφαιρο και παίξτε στην έδρα τους αν δεν έρθουν να παίξουν αυτοί στο ΧΑΡΙΛΑΟΥ.... Αν δεν έρθουν να παίξουν στο ΧΑΡΙΛΑΟΥ η μόνη έδρα που αξίζει αυτός ο σύλλογος να παίξει είναι η έδρα της αντίπαλης ομάδας ... καμιά άλλη μεσοβέζικη λύση , πολιτικάντικη λύση με ψευτο-έννοιες ουδετερότητας.... Αν η αεκ δεν έρθει στο ΧΑΡΙΛΑΟΥ για εμάς υπάρχει μόνο μια έδρα το ΟΑΚΑ.

Στην ψυχή και στην πίκρα αυτού του λαού οπαδικά αν δεν παίξουν στην έδρα μας θα παίξουμε στην έδρα τους .


Το BIG το κάνει ο σύλλογος και ο κόσμος του.


Υ.Γ Το νεύρο μας για το συγκεκριμένο γεγονός δεν υποβαθμίζει και δεν απαξιώνει την προσπάθεια όλων μας απέναντι σε αυτό που τραβάει αυτή η κοινωνία... Οι παππούδες και οι γιαγιάδες δεν είναι μόνοι τους όπως και ο εξαθλιωμένος οικονομικά κόσμος δεν είναι μόνος του... Θα σπάσουμε και την μπύρα στη μέση , θα σπάσουμε και τον καφέ στη μέση και το πακέτο τα τσιγάρα στα τέσσερα... Όλοι μαζί θα το βγάλουμε το λούκι... Αλληλεγγύη σε όλους τους ευάλωτους και ραντεβού με όλους τους παππούδες και τις γιαγιάδες στα γήπεδα όταν πάνε όλα καλά.


ΑΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ SUPER 3

Comments


bottom of page